Matchazuki Medium - Voor Matcha Latte
_Self (id: 15281) Tree [2]
Stock: 198 Price stack count: 1 Stack #0: Amount 1 = 31_Variant L1 (id: 2) Leaf [0]
Stock: 174 Price stack count: 2 Stack #0: Amount 1 = 33 Stack #1: Amount 10 = 30_Variant L1 (id: 11) Leaf [0]
Stock: 24 Price stack count: 1 Stack #0: Amount 1 = 20Matcha poeder kopen die geschikt is om puur te drinken of om mee te blenden? Maak kennis met Matchazuki Medium: een Japanse Matcha poeder die je puur kunt drinken als thee, of makkelijk kunt blenden met andere ingrediënten. Onze favoriete toepassing voor deze Matcha poeder is de Matcha Latte!
Deze Matcha valt in de categorie ‘Premium’ en zit wat betreft kwaliteit net iets onder de Matchazuki Excellent (onze beste Matcha). Hierdoor is deze ook goedkoper in aanschaf, maar nog steeds van hoge kwaliteit, lekker van smaak en mooi groen van kleur.
Eigenschappen van Matchazuki Medium
De smaak van deze Japanse Matcha poeder kan omschreven worden als licht zoet met een aanwezige umami smaak en een licht bittere ondertoon. Als je deze licht bittere smaak niet vervelend vindt, dan kun je deze Matcha prima gebruiken om puur te drinken als thee.
Wij vinden dat de Matchazuki Medium het beste als Matcha Latte poeder toegepast kan worden. Door deze te vermengen met melk wordt de Matcha een stuk zachter van smaak én je proeft nog steeds de echte Matcha: een win-win situatie dus. Voor de beginner is deze kwaliteit perfect om kennis te maken met Matcha.
Ook kun je deze Matcha poeder mengen met andere ingrediënten om bijvoorbeeld pudding of cakes te maken waarbij de Matcha smaak duidelijk naar voren moet komen.
De Matchazuki Medium Matcha poeder is verkrijgbaar in een verpakking van 40 gram en 100 gram.
Afhankelijk van de sterkte waarmee je de Matcha drinkt, kun je uit een verpakking van 100 gram ongeveer 60 tot 100 kopjes thee uit halen, of 35 Matcha Lattes.
Om een heerlijke Matcha Latte te maken los je 3 gram, ongeveer anderhalve theelepel, Matchazuki Medium Matcha poeder op in 30 ml heet water van 80 graden. Voeg daarna 120 ml warme, of opgeschuimde, melk toe. Voeg eventueel wat siroop, honing of gecondenseerde melk toe om de Matcha Latte zoeter te maken.