Matchazuki Excellent - Premium kwaliteit
_Self (id: 15283) Tree [2]
Stock: 204 Price stack count: 1 Stack #0: Amount 1 = 42_Variant L1 (id: 4) Leaf [0]
Stock: 124 Price stack count: 3 Stack #0: Amount 1 = 44 Stack #1: Amount 3 = 42 Stack #2: Amount 10 = 41_Variant L1 (id: 12) Leaf [0]
Stock: 80 Price stack count: 1 Stack #0: Amount 1 = 25Matcha poeder kopen met de échte authentieke Matcha smaak? Dan moet je zeker onze Matchazuki Excellent proberen! Dit is de beste (en lekkerste) Matcha in ons assortiment en daar zijn wij erg trots op.
Eigenschappen van Matchazuki Excellent
De smaak van deze Japanse Matcha poeder kan omschreven worden als licht zoet met een volle umami smaak en een heerlijke complexe nasmaak die lang bij je zal blijven.
Door de hoge kwaliteit merk je op dat de Matcha thee niet bitter van smaak is, en uitermate geschikt is om puur te drinken. Een tweede eigenschap van de Excellent Matcha poeder is de intens groene kleur, een kenmerk van hoge kwaliteit.
Wil je de beste Matcha poeder kopen en keer op keer genieten van een heerlijk, gezond kopje Matcha thee? Dan is Matchazuki Excellent echt wat voor jou!
De Matchazuki Excellent is verkrijgbaar in een verpakking van 40 gram en 100 gram. Hoeveel kopjes Matcha thee je ermee kunt maken lees je hieronder.
Uit de verpakking van 40 gram kun je ongeveer 25 tot 40 kopjes halen, afhankelijk van de gewenste sterkte.
Uit de verpakking van 100 gram kun je ongeveer 60 tot 100 kopjes halen, afhankelijk van de gewenste sterkte.
Om de Matcha thee te bereiden zeef je 1 à 1,5 gram Matchazuki Excellent (ongeveer een halve afgestreken theelepel), mengt deze met 60ml heet water van 80 graden en klopt deze in 30 seconden schuimig met een Matcha klopper.
De Matchazuki Excellent Matcha is een thee met een verhaal. Een verhaal dat begint in de bergen van Japan. Deze Matcha poeder is afkomstig uit de plaats Uji in Japan, waar ‘s werelds beste Matcha wordt gekweekt en verwerkt.
Een drietal weken vóór de oogst van het eerste bloeiseizoen worden de theeplanten met een doek in de schaduw gezet. Hierdoor stimuleert men de aanmaak van anti-oxidanten, waaronder ook bladgroen. Het bladgroen geeft de Matcha haar groene kleur. Hoe intens groener de Matcha, hoe meer voedingsstoffen er ook in zitten.Daarna worden alleen de beste theeblaadjes, die zich aan de bovenkant van de plant bevinden, met de hand geplukt. De theeplant doet haar uiterste best om daar zoveel mogelijk voedingsstoffen naar toe te sturen omdat deze ver van de wortel zitten.
Vervolgens worden de theebladeren gestoomd en in de schaduw gedroogd. Na het drogen worden deze theeblaadjes heel langzaam met een granieten molensteen tot een zeer fijn poeder gemalen: dat noemen we Matcha.
Dat klinkt bijna als een sprookje, maar dat is de enige manier om de beste Matcha te maken. Achter ieder kopje Matcha thee die je drinkt zit een verhaal en een persoon die met liefde en zorg heeft gehandeld zodat jij optimaal kunt genieten.